Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Monday, September 6, 2021

Build Senjata, Artifak, dan Pasukan Terbaik Untuk Raiden Shogun Genshin Impact

| Monday, September 6, 2021

MiHoYo melancarkan watak baru Raiden Shogun atau Raiden Ei dalam permainan aksi-RPG Genshin Impact, yang dinanti-nantikan oleh pemain. Tidak menghairankan bahawa pemain akan menghabiskan sejumlah besar wang untuk mendapatkan Raiden Shogun. Selepas anda mendapat Raiden Shogun, anda harus membina watak dengan senjata, artifak dan komposisi pasukan terbaik.

Senjata Raiden Shogun Genshin Terbaik

Senjata yang disyorkan yang digunakan oleh Raiden Shogun dalam Genshin Impact. Dalam senjata Raiden Shogun yang sederhana harus fokus pada peningkatan Attack, Critical, Elemental Burst Damage, Elemental Burst Critical dan Attack Speed. Berikut adalah senjata yang disyorkan untuk Raiden Shogun Genshin Impact:

 • The Catch : Meningkatkan statistik DMG Burement Elemen sebanyak 16% dan Kadar CRIT Elemental Burst sebanyak 6%.
 • Favonius Lance : CRIT Hits mempunyai peluang 60% untuk menelurkan Partikel Elemen, akan menjana semula 6 Tenaga untuk watak tersebut. Ia hanya boleh aktif sekali setiap 12 saat.
 • Skyward Spine : meningkatkan status CRIT Rate sebanyak 8% dan ATK SPD sebanyak 12%. Di samping itu, Serangan Normal dan Bertudung yang menyerang musuh mempunyai peluang 50% untuk mengaktifkan bilah vakum dengan kerosakan 40% pada ATK yang dikira pada DMG dengan kategori AoE. Kesan ini hanya aktif sekali setiap 2 saat.
 • Primordial Jade Winged-Spear : ketika serangan menyerang musuh, akan meningkatkan status ATK sebanyak 3.2% selama 6 saat dengan maksimum 7 penumpuk penyusun. Kesan ini hanya aktif sekali setiap 0.3 saat. Selagi anda mempunyai penyusun susun maksimum, DMG anda akan meningkat sebanyak 12%.
 • Engulfing Lightning : Serangan akan meningkat sebanyak 28% dari Recharge Tenaga melebihi 100%. Bonus Attack maksimum meningkat sebanyak 80%. Mendapatkan Pengisian Tenaga 30% setiap 12 saat selepas menggunakan Elemental Burst.

raiden shogun binaan terbaik, senjata, artifak, pasukan dps

Artifak Terbaik Raiden Shogun Genshin Impact

Selain senjata, artifak yang disyorkan untuk Raiden Shogun memberi tumpuan kepada kesan Energy Recharge, Elemental Burst Damage dan Electro Damage. Berikut adalah artifak yang disyorkan untuk Raiden Shogun:

 • Noblesse Oblige : 2 set artifak ini akan meningkatkan Elemental Burst DMG sebanyak 20%
 • Thundering Fury : 2 set artifak ini akan meningkatkan Electro DMG sebanyak 15%.
 • Emblem of Severed Fate : 2 set artifak ini akan meningkatkan Pengisian Tenaga sebanyak 20%. Dan untuk 4 set artifak ini akan meningkatkan Elemental Burst DMG sebanyak 25% daripada Energy Recharge. Bonus DMG maksimum yang akan diperoleh adalah 75%.

Sebagai tambahan kepada kesan statistik artifak Raiden Shogun di Genshin Impact, berikut adalah kesan yang harus difokuskan oleh pemain:

 • ATK : DMG Kritikal, Kadar Kritikal, Kerosakan, Pengisian Tenaga.
 • HP : DMG Kritikal, Kadar Kritikal, Kerosakan, Pengisian Tenaga.
 • Recharge Tenaga : DMG Kritikal, Kadar Kritikal, Kerosakan.
 • Kerosakan : DMG kritikal, kadar kritikal, kerosakan, pengisian semula tenaga.
 • DMG Kritikal atau Kadar Kritikal : DMG Kritikal / Kadar Kritikal, Serangan, Pengisian Tenaga.

Pasukan Raiden Shogun Genshin Impact yang disyorkan

Sejak dilancarkan watak Raiden Shogun, banyak pemain telah menggunakannya dengan tidak betul. Raiden Shogun biasanya berfungsi sebagai Subst DPS Burst untuk menghasilkan kerosakan Elektro kepada musuh. Selepas itu digabungkan dengan elemen Cryo sebagai DPS Utama dalam pasukan. Berikut adalah cadangan pasukan Raiden Shogun di Genshin Impact:

 • Pasukan FreeToPlay : Raiden Shogun (DPS Utama), Traveler Anemo (Debuff dan tingkatkan Electro DMG), Xingqiu dan Barbara (aktifkan Electro Charge with Hydro).
 • Pasukan Terbaik : Raiden Shogun (Sub DPS), Eula (Main DPS), Diona (Buff-Healing), Kazuha (Crowd Control).

Komposisi pasukan di atas tidak bermaksud bahawa Raiden Shogun hanya bergantung pada watak pasukan. Adalah disyorkan agar pemain dapat memanfaatkan kombinasi kesan elemen Electro Raiden Shogun dengan watak lain yang seimbang dengan Penyembuh untuk menstabilkan keadaan permainan. Pemain dapat menyesuaikan ahli pasukan dengan watak yang mereka ada sekarang.

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: