Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Thursday, September 23, 2021

Huraian Lengkap Ciri / Sistem Affinity dalam Mobile Legends (ML)

| Thursday, September 23, 2021

Moonton dalam kemas kini terbaru telah menghadirkan fitur / sistem baru yang disebut Affinity untuk permainan MOBA popular mereka, Mobile Legends (ML). Ciri / sistem Affinity telah dikeluarkan di Mobile Legends (ML) berserta kemas kini patch 1.6.18 yang dilancarkan pada 21 September semalam.

Pemain dapat melihat ciri Affinity di menu Profile -> Social -> Affinity. Dalam ciri ini, pemain dapat meningkatkan keakraban dengan rakan, dengan berinteraksi dalam permainan Mobile Legends (ML). Berinteraksi dengan permainan Mobile Legends boleh dilakukan dengan berkolaborasi, bermain bersama, dan mengirim hadiah kepada rakan.

Cara Mendapatkan Affinity dalam Mobile Legends (ML)

Pemain boleh menjalin pertalian dengan rakan apabila Familiarity mencapai 150. Kaedahnya sangat mudah, apabila pemain telah mencapai angka tersebut, pemain hanya perlu mengirim permintaan untuk membuat Pertalian dengan pemain lain, dan pemain lain hanya perlu menyetujui permintaan tersebut.

Cara Meningkatkan Affinity dalam Mobile Legends (ML)

Setelah menjalin pertalian dengan pemain lain, pemain dapat meningkatkan ciri Perkaitan antara satu sama lain dengan berinteraksi, seperti:

  • Ranked bersama-sama: +6 Mata pertalian
  • Clasic bersama: +3 Mata pertalian
  • Match lain diselesaikan bersama: +2 Mata pertalian
  • Menghantar hadiah: memberikan mata yang sama dengan 10% dari nilai hadiah.
  • Pemain dapat memperoleh sehingga 150 mata dengan setiap rakan setiap minggu.

Selain itu, tidak ada batasan mata yang diperoleh dengan mengirim hadiah.

explanation affinity system mobile legends

Jenis Affinity dalam Mobile Legends (ML)

Pada masa ini terdapat empat jenis Affinity, iaitu Pasangan, Bros, Besties dan Confidants. Setelah pemain menentukan Perkaitan dengan rakan, pemain boleh mendapatkan ikon Perkaitan yang sesuai.

Harus diingat bahawa pemain mempunyai jumlah slot yang terhad ketika menetapkan Affinity. Sebagai contoh, pemain hanya boleh mempunyai Pasangan Pergaulan dengan hanya 1 rakan dan mempunyai Saudara Affinity dengan maksimum 4 orang rakan.

Cara Menghilangkan Affinity di Mobile Legends (ML)

Sekiranya pemain ingin menggantikan Affinity dengan rakan lain, pemain boleh menamatkan ciri ini dengan menghantar permintaan sekali lagi. Permintaan penamatan pertalian yang diterima akan diproses oleh sistem dalam masa 7 hari.

Sebagai tambahan, jika rakan Afiniti tidak log masuk lebih dari 30 hari, pemain boleh meminta untuk mengakhiri Affinity secara langsung tanpa melalui proses menunggu.

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini!

Related Posts

No comments: