Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Monday, September 13, 2021

Lokasi Shrines Genshin Impact 2.1 Di Mondstadt, Liyue, dan Inazuma

| Monday, September 13, 2021

Lokasi Shrines dalam permainan action-rpg Genshin Impact versi 2.1 kini terletak di 3 wilayah utama, iaitu Mondstadt, Liyue, dan Inazuma. Setiap wilayah memiliki ‘Shrine key’ yang dapat diperoleh ketika pemain menyelesaikan pencarian, cabaran, atau mendapatkan hadiah Adventure Rank.

‘Shrine key’ yang pemain dapat digunakan untuk membuka meterai Shrine dan mendapatkan ‘Luxorious Chest’ dengan pelbagai barang menarik. Meski begitu, ternyata banyak pemain masih belum mengetahui lokasi sebenar Shrines di Mondstadt, Liyue, dan Inazuma. Yep, dalam artikel ini, Fajaryusufdotcom akan memberi anda lokasi Kuil di Mondstadt, Liyue, dan Inazuma.

Lokasi Shrine di Mondstadt

Terdapat 10 lokasi Shrines di Mondstadt yang dapat dibuka oleh pemain untuk mendapatkan Luxury Chests. Pemain boleh membuka kunci Mondstadt Shrines dengan ‘Shrine key’ biru muda.

Semasa menjelajahi Kuil di Mondstadt, pemain dapat menggunakan titik arah teleport, patung The Seven, atau domain yang paling dekat dengan lokasi Shrines.

location shrines genshin impact mondstadt liyue inazuma 4

Lokasi Shrine di Liyue

Mencari Kuil di Liyue lebih sukar daripada di Mondstadt. Ini kerana Liyue adalah kawasan yang jauh lebih besar daripada Mondstadt.

Tetapi sekarang pemain tidak perlu risau kerana Liyue mempunyai banyak domain dan titik teleport yang memudahkan pemain beralih dari satu lokasi ke lokasi lain.

 location shrines genshin impact mondstadt liyue inazuma 3

Lokasi Kuil di Inazuma

Mencari Kuil di Inazuma adalah mudah dan pantas, tetapi pemain mesti menguasai mekanik khas di Inazuma. Di Inazuma, pemain dapat menemukan Kuil di Pulau Narakumi, Kannazuka, Pulau Yashiori, Pulau Watatsumi, dan Pulau Seirei.

 location shrines genshin impact mondstadt liyue inazuma 2

Ya, itulah senarai lokasi Shrines di Mondstadt, Liyue, dan Inazuma di Genshin Impact, semoga dengan lokasi yang diketahui ini lebih mudah bagi pemain untuk membuka kunci semua Shrines dan mendapat pelbagai hadiah dari ‘Luxurious Chest’.

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini!

Related Posts

No comments: