Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Thursday, September 23, 2021

Senjata, Artifak dan Tim Sangonomiya Kokomi Genshin Impact yang Disyorkan

| Thursday, September 23, 2021

Pada 21 September 2021, miHoYo melancarkan watak baru bernama Sangonomiya Kokomi dalam permainan aksi-RPG Genshin Impact. Karakter yang menggunakan senjata Catalyst dengan Element Hydro adalah watak yang mempunyai kelebihan dalam Healing dan Support. Namun, ada juga pemain yang cuba memfokuskan Kokomi pada DPS.

Untuk cadangan Senjata dan Artifak Kokomi, Fajaryusufdotcom akan memberikan cadangan Senjata Binaan dan Artifak Sangonomiya Kokomi lengkap mengenai Genshin Impact.

Senjata Terbaik Sangonomiya Kokomi Genshin Impact

Dalam komuniti pemain Genshin Impact, terdapat perbincangan mengenai status keutamaan Kokomi dalam pertempuran. Ada yang mengatakan bahawa Kokomi lebih baik menjadi Penyembuh dan Penyokong. Ada juga yang mengatakan bahawa Kokomi boleh menjadi DPS dalam pesta tersebut.

Sebenarnya, Kokomi adalah watak serba boleh, alias boleh menjadi watak apa pun dalam permainan, termasuk Penyembuh, Sokongan atau DPS. Untuk membina senjata Sangonomiya Kokomi di Genshin Impact, pemain mesti fokus pada Senjata yang mempunyai kesan Healing Bonus dan juga Serangan berdasarkan MAX HP. Berikut adalah senjata yang sesuai digunakan oleh Kokomi:

Prototype Amber : menggunakan Elemental Burst dapat memulihkan 4 Tenaga setiap 2 saat selama 6 saat. Semua ahli parti akan memulihkan HP sebanyak 4% setiap 2 saat selama tempoh ini.

Everlasting Moonglow : Meningkatkan Bonus Penyembuhan sebanyak 10%, DMG Serangan Biasa meningkat sebanyak 1% berdasarkan HP Max watak menggunakan senjata ini. Setelah 12an menggunakan Elemental Burst, Serangan Normal yang melanda musuh akan memulihkan 0.6 Tenaga. Tenaga yang dapat dipulihkan hanya dapat berlaku sekali dalam 0.1 saat.

Thrilling Tales of Dragon Slayers : ketika menukar watak, watak yang berperang dalam pertempuran akan mendapat kesan peningkatan ATK sebanyak 24% selama 10 saat. Kesan ini hanya berlaku sekali setiap 20 saat.

Build Artifak Terbaik Sangonomiya Kokomi Genshin Impact

Weapon Artifact Team Sangonomiya Kokomi Genshin Impact

Seterusnya adalah Artifact Build terbaik untuk Sangonomiya Kokomi di Genshin Impact. Secara umum, Kokomi harus menggunakan artifak yang mempunyai kesan meningkatkan status Hydro DMG Bonus, HP dan Healing. Berdasarkan ketiga-tiga statistik ini, berikut adalah artifak terbaik untuk Sangonomiya Kokomi di Genshin Impact:

Maiden Beloved : untuk 2 set artifak jenis ini dapat meningkatkan kesan Penyembuhan sebanyak 15%. Sementara itu, untuk 4 set jenis artifak Maiden Beloved mempunyai kesan tambahan di mana selama 10 saat setelah menggunakan Elemental Skills atau Elemental Burst, ahli pasukan mendapat kesan Penyembuhan tambahan sebanyak 20%.

Heart of Depth : untuk 2 set artifak jenis ini dapat meningkatkan% Hydro DMG Bonus sebanyak 15%. Sementara itu, untuk 4 set jenis artifak mendapat kesan tambahan, iaitu setelah menggunakan Elemental Skills akan meningkatkan Normal Attack dan Charged Attack sebanyak 30% selama 15 saat.

Tenacity of Millelith : untuk 2 set artifak jenis ini dapat meningkatkan HP sebanyak 20%. Sementara itu, untuk 4 set kesan tambahan ketika Elemental Skill menyerang musuh, Serangan semua anggota parti di sekitar kawasan akan meningkat 20% dan Kekuatan Perisai mereka akan meningkat 30% selama 3 saat. Kesan ini dapat diaktifkan sekali setiap 0.5 saat. Kesan ini masih boleh aktif walaupun watak yang menggunakan artifak ini tidak berada di kawasan pertempuran.

Di samping itu, untuk kesan status pada artifak Sangonomiya Kokomi di Genshin Impact harus memberi tumpuan kepada:

  • HP: Flat HP, Energy Recharge, Elemental Mastery, Attack.
  • Flat HP: HP, Energy Recharge, Elemental Mastery, Attack.
  • Flat ATK: HP, Energy Recharge, HP Flat, Elemental Mastery.
  • Healing Bonus/HP: HP/Elemental Mastery, Flat HP, Attack, Energy Recharge.
  • Hydro Damage Bonus/%HP: Flat HP, Energy Recharge, Elemental Mastery, HP.

Pasukan Terbaik Sangonomiya Kokomi Dalam Genshin Impact

Sangonomiya Kokomi adalah salah satu watak terbaik dalam permainan Genshin Impact yang dapat memberikan kesan Hydro debuff kepada musuh dengan kawasan kesan yang dipasang dalam pertempuran. Kokomi boleh menjadi watak Sokongan dengan membantu mencetuskan Freeze untuk semua musuh.

Dengan kemampuan yang dimiliki oleh Kokomi, berikut adalah cadangan pasukan Kokomi terbaik:

  • Pasukan F2P: Kokomi (Sub DPS), Lisa (Kerosakan), Pengembara Elektro (Sokongan), Kaeya (Sokongan)
  • Pasukan Terbaik: Kokomi (Sub DPS), Ayaka (DPS), Raiden Shogun (Sokongan), Venti (Crowd Control)

Pasukan ini masih boleh diubah dan disesuaikan dengan watak yang dimiliki oleh pemain ketika ini. Pemain mesti ingat, walaupun Kokomi adalah jenis watak yang menyeluruh, itu tidak bermaksud bahawa Kokomi sangat dipercayai dalam semua bidang. Terutama jika pemain mahu Kokomi menjadi DPS Utama. Ini kerana kesan Pasif Kokomi dapat mengurangkan Kadar Kritikal sebanyak 100%. Jadi, Kokomi hanya bagus untuk memenuhi 3 jenis permainan tetapi tidak boleh menjadi watak yang memberi tumpuan kepada salah satu peranan ini.

Ya, itulah maklumat mengenai petua tentang membina Senjata, Artifak dan Pasukan terbaik untuk Sangonomiya Kokomi di Genshin Impact. Semoga dengan cadangan ini, pemain tidak akan salah ketika menggunakan Kokomi dalam Pasukan dan dapat memanfaatkan watak ini sepenuhnya.

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini!

Related Posts

No comments: