Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Wednesday, October 13, 2021

10 Pemuzik Paling Banyak Dilanggan di YouTube

| Wednesday, October 13, 2021

YouTube adalah platform perkongsian video yang paling popular di dunia. Dari penyanyi hingga pekerja pejabat, YouTube dapat diakses oleh semua orang.

Pengguna YouTube boleh melanggan saluran kegemaran mereka. Dan saluran YouTube dengan banyak pelanggan menunjukkan bahawa saluran tersebut mempunyai pengaruh besar, seperti BLACKPINK.

BLACKPINK adalah girl band dari Korea Selatan dengan pelanggan YouTube terbanyak. Dan di bawah ini terdapat 10 artis muzik yang mempunyai banyak pelanggan di YouTube.

1. BLACKPINK (68.1 juta pelanggan)

Girl band dari Korea Selatan ini telah mengumpulkan 68.1 juta pelanggan YouTube dan juga merupakan grup K-pop pertama yang video muziknya berjaya mendapat 1 bilion tontonan di YouTube.

2. Justin Bieber (65.7 juta pelanggan)

Justin Bieber bukan sahaja penyanyi dengan pelanggan terbanyak di YouTube, tetapi dia juga termasuk dalam daftar “Most-Followed Artists on Spotify“.

3. BTS (59.3 juta pelanggan)

Grup K-pop lain yang popular dengan berjuta-juta pelanggan di YouTube adalah BTS. Boy band dari Korea Selatan ini juga mempunyai fandom terkuat di dunia.

4. Marshmello (54 juta pelanggan)

DJ Amerika ini mempunyai berjuta-juta pelanggan di YouTube, dan video muziknya “Alone” telah ditonton lebih dari 2 bilion kali.

5. Ariana Grande (49.8 juta pelanggan)

Terkenal dengan suaranya yang bernada tinggi, Ariana Grande adalah salah satu penyanyi yang paling banyak dilanggan di YouTube.

Penyanyi dia berusia 28 tahun itu juga mempunyai 270 juta pengikut di Instagram, wow!

6. Eminem (49.2 juta pelanggan)

Eminem terkenal dengan liriknya yang kontroversial. Dan dia telah mencapai 49.2 juta pelanggan di YouTube.

7. Ed Sheeran (49 juta pelanggan)

Ed Sheeran telah mengumpulkan 49 juta pelanggan di YouTube.

8. Taylor Swift (43.6 juta pelanggan)

Taylor Swift memiliki lebih dari 43 juta pelanggan di YouTube, dan video muziknya—Shake It Off, Blank Space, Bad Blood, Look What You Made Me Do, and You Belong With Me—telah dilihat sebanyak miliar kali.

9. Billie Eilish (43.3 juta pelanggan)

Billie Eilish selalu menjadi topik perbualan di media sosial sejak 2015. Dan tahun ini, Billie termasuk dalam senarai pemuzik dengan pelanggan YouTube terbanyak.

10. Katy Perry (41.6 milyong mga subscriber)

Katy Perry telah mengumpulkan 41.6 juta pelanggan di YouTube, dan 138 juta pengikut di Instagram.

===

Sekiranya anda suka membaca catatan seperti ini, teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com.

Related Posts

No comments: