Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Friday, October 1, 2021

6 Cara Mudah untuk Terkenal di TikTok

| Friday, October 1, 2021

TikTok adalah platform video pendek yang telah dimuat turun 100 juta kali di Google Play Store . TikTok sangat sesuai untuk orang kreatif, berminat dalam sukan, mereka yang memerlukan hiburan kerana sibuk dengan tugas harian, and the list goes on.

Bagaimana jika anda salah satu daripada orang kreatif yang ingin menjadi popular di TikTok? Baiklah, catatan ini dibuat khas untuk anda!

1. Pilih Tema

Sebelum membuat content di TikTok, anda mesti mengetahui tema yang anda pilih untuk video yang akan anda buat, dan mesti konsisten dengan tema tersebut. Contohnya, TikToker The Health Bites, yang selalu menciptakan content mengenai resipi makanan sihat. Bagi mereka yang masih keliru, anda boleh memilih tema yang sesuai dengan minat anda.

2. Buat Video Berkualiti Tinggi

Semasa anda membuka TikTok, adakah anda ingin menonton kandungan yang kurang berkualiti? Sudah tentu tidak. Oleh itu, apa sahaja tema yang anda pilih, you have to give your all – dari kualiti video yang baik hingga sound atau lagu yang sesuai dengan content anda. Oleh itu pengguna TikTok akan menyukai dan mengikuti anda!

3. Gunakan Hashtag

Setelah membuat high-quality content, anda mesti menggunakan hashtag yang sesuai dengan content yang anda sajikan. Kaedah ini adalah salah satu cara agar video TikTok anda dapat ditonton oleh banyak orang, sehingga anda boleh menjadi popular!

4. Berinteraksi dengan TikTokers Lain

Kaedah lain yang berkesan untuk anda lakukan ialah berinteraksi dengan TikTokers lain – memberi likes, meninggalkan komen, dan menghantar mesej kepada mereka. Dengan melakukan ini, kebarangkalian anda mendapat stardom di TikTok akan meningkat, terutamanya jika anda memberi komen mengenai video yang menjadi viral .

5. Buat Kandungan secara Konsisten

Ketekalan adalah kunci yang mesti dimiliki seseorang sekiranya ingin membuka pintu impiannya. Adakah anda mahu terkenal di TikTok? Buat content berkualiti tinggi secara konsisten.

6. Ikut Apa Yang Trend

Untuk mengetahui apa yang sedang popular di TikTok, anda hanya perlu membuka tab “Discover” di mana anda akan menemui hashtag dan sound yang sedang popular. Contoh yang sedang tren adalah video dengan hashtag “#SquidGame”. Sekiranya anda ingin mengikuti trend, anda boleh membuat versi content anda sendiri yang berkaitan dengan Squid Game sehingga orang-orang di TikTok aware tentang akaun anda, dan followers anda juga dapat bertambah. Dan ingat, menggunakan sound yang menjadi viral mempunyai kesan yang sama!

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini!

Related Posts

No comments: