Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Sunday, October 3, 2021

Berikut adalah 7 Siri Seram Terbaik di Netflix

| Sunday, October 3, 2021

Seram adalah salah satu genre filem dan siri tv yang popular dan disukai oleh banyak orang kerana kemampuannya untuk membuat penonton merasa tercabar. Dan jika anda adalah salah seorang yang gemar menonton filem seram dan siri tv, senarai ini boleh menjadi cadangan untuk tontonan anda seterusnya!

Berikut adalah 7 siri seram terbaik di Netflix!

1. Stranger Things

Sinopsis: Kehilangan seorang budak lelaki di sebuah bandar kecil mengungkap misteri yang melibatkan eksperimen rahsia, kekuatan ghaib yang menakutkan, dan seorang gadis kecil yang pelik.

Dibintangi oleh Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, dan Winona Ryder, siri ini telah berjaya sejak dilancarkan pertama kali di Netflix. Sekiranya anda seorang peminat seram sejati, Stranger Things mesti ditonton!

2. Black Mirror

Sinopsis: Siri antologi sci-fi ini meneroka masa depan berteknologi tinggi yang pelik, di mana inovasi terbaik manusia memenuhi naluri gelapnya.

Dicipta oleh Charlie Brooker, Black Mirror adalah satu siri kisah pemikiran yang perlu anda tambahkan ke senarai tontonan anda. Sekiranya anda bertanya episod mana yang harus anda tonton terlebih dahulu, itu adalah White Bear!

3. You

Sinopsis: Seorang pemuda yang sangat menawan tetapi terlalu obsesif sanggup melakukan apa sahaja untuk menjadi sebahagian daripada kehidupan mereka yang telah mencuri hatinya.

Dibintangi oleh Penn Badgley, Victoria Pedretti, dan Elizabeth Lail, karya asli Netflix ini akan melancarkan musim ketiga pada 15 Oktober 2021.

4. Ratched

Sinopsis: Pada tahun 1947, Mildred Ratched mula bekerja sebagai jururawat di sebuah hospital mental terkemuka. Namun, di sebalik penampilannya yang bergaya, terdapat kegelapan yang semakin meningkat.

Dikeluarkan pada tahun 2020 di Netflix, Ratched adalah siri seram yang akan membuatkan anda menutup mata. Rasa tercabar? Tonton Ratched di Netflix sekarang!

5. American Horror Story

Sinopsis: Drama seram yang memenangi Emmy ini memanfaatkan ketakutan akan kekuatan ghaib dan kengerian biasa, meneroka kemampuan manusia untuk melakukan kejahatan.

American Horror Story adalah siri televisyen Amerika yang telah memenangi dua Emmy. Sekiranya anda mempunyai masa lapang, siri ini sangat sesuai untuk anda tonton!

6. Slasher

Sinopsis: Pembunuh bersiri meninggalkan jejak pembunuhan ketika mangsa seterusnya berjuang untuk terus hidup dalam siri antologi seram ini.

Adakah anda suka filem slasher klasik? Sekiranya jawapannya adalah “ya”, Slasher adalah siri seram yang harus anda tonton di Halloween!

7. The Haunting of Hill House

Sinopsis: Dalam kilas balik antara masa lalu dan sekarang, keluarga yang patah menghadapi kenangan menghantui dari rumah lama mereka dan peristiwa menyeramkan yang memaksa mereka untuk berpindah.

Dibintangi oleh Michiel Huisman, Carla Gugino, dan Timothy Hutton, siri popular ini telah mengumpulkan banyak ulasan positif dari pengkritik dan penonton. Dan dijamin, anda tidak akan kecewa dengan yang ini!

Sekiranya anda suka membaca catatan seperti ini, teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com.

Related Posts

No comments: