Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Monday, October 4, 2021

Bluestacks X Kini Datang Untuk Pengalaman Cloud Gaming

| Monday, October 4, 2021

Bermain permainan mudah alih menggunakan emulator pada PC pasti menggembirakan sesetengah pemain. Dengan skrin yang lebih besar dan lebih banyak kawalan, ia menjadikan pengalaman permainan lebih menyeronokkan. Walau bagaimanapun, bermain permainan android dengan emulator memerlukan spesifikasi peranti PC yang cukup tinggi.

Bluestacks X kini hadir untuk menyelesaikan masalah ini, Bluestacks X adalah inovasi dari emulator yang sangat terkenal oleh pemain. Emulator terbaru ini tidak memerlukan spesifikasi PC yang tinggi, kerana sekarang pemain dapat memainkan permainan android dengan Bluestacks X di penyemak imbas.

Dengan teknologi yang sedang berkembang dan memasuki era Cloud Gaming, nampaknya ini bukan sesuatu yang mengejutkan para pemain. Kerana sekarang terdapat banyak perkhidmatan Cloud Gaming yang tersedia, sudah tiba masanya bagi pembangun untuk menentukan langkah-langkah yang menguntungkan dan membuat inovasi terkini untuk mewujudkan pengalaman bermain yang lebih baik untuk pemain.

Bluestacks X kini adalah jawapan untuk pemain yang mempunyai PC atau Laptop dengan spesifikasi rendah atau kentang. Berdasarkan laman web Bluestacks X rasmi, pemain boleh bermain permainan android secara langsung tanpa memerlukan pemasangan.

Bluestacks X emulator cloud gaming

Semasa melayari laman web ini, pemain akan diberikan senarai permainan mudah alih yang tersedia yang dapat dimainkan oleh pemain dengan segera, tentu saja, dengan memasukkan akaun terlebih dahulu. Dengan cara yang sangat mudah seperti ini, pemain boleh mula bermain permainan kegemaran mereka di mana sahaja dan kapan saja

Bukan hanya itu, Bluestacks X yang merupakan perkhidmatan permainan awan dapat digunakan pada sistem operasi mana pun. Windows, Mac, Android, iOS, Chrome OS, Raspberry Pi, dan Smart TV pengguna boleh menggunakan emulator dengan ciri terbaru ini.

Dengan kemudahan yang ditawarkan, pemain tidak memerlukan spesifikasi PC yang tinggi seperti peranti konvensional. Ini adalah tarikan utama, terutama bagi pemain yang ingin mencuba sensasi Cloud Gaming.

Walaupun pada masa ini permainan yang tersedia masih terhad, kemungkinan kemudian pembangun akan menambah senarai permainan mudah alih yang dapat dimainkan. Pada masa ini, terdapat 200 permainan yang disediakan oleh Bluestacks X untuk pemain cuba bermain sekarang. Salah satunya ialah ROX yang mungkin merupakan permainan kegemaran yang akan dimainkan oleh pemain di Bluestacks X.

Apa pendapat kamu? Dengan populariti perkhidmatan Cloud Gaming yang tersedia hari ini, adakah ini akan menjadi era baru dalam permainan? Tetapi masalahnya pada masa ini tentunya tidak lain adalah sambungan internet yang digunakan oleh pemain mesti stabil dan dengan kelajuan yang baik.

Laman web rasmi Bluestacks X

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: