Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Monday, October 25, 2021

Cadangan Senjata, Artifak, dan Pasukan untuk Venti Genshin Impact

| Monday, October 25, 2021

Dalam artikel ini, Fajaryusufdotcom akan memberikan cadangan untuk senjata dan artifak terbaik untuk Venti in Genshin Impact. Kami juga akan memberikan cadangan pasukan yang dapat digabungkan dari watak lain dengan kebolehan dan elemen Venti Genshin Impact.

Secara umum, pemain menggunakan Venti sebagai 2 jenis watak, iaitu SubDPS dan Support dengan elemen Anemo. Untuk menjadi SubDPS sebenar, Venti memerlukan senjata yang memfokuskan pada kesan penambahan %Physical Damage, %Critical Damage, %Elemental Skill Damage and %Elemental Burst Damage. Dan untuk menjadi Support, Venti memerlukan senjata dengan kesan yang boleh meningkatkan kerosakan daripada kemahiran unsur Anemo Venti.

Senjata Venti Genshin Impact

Berikut adalah senjata terbaik Venti dalam Impak Genshin berdasarkan 2 peranan, iaitu SubDPS dan Support:

Senjata Venti SubDPS

The Stringless : Meningkatkan Kemahiran Elemen dan Kerosakan Elemen Elemental sebanyak 24%.

Skyward Harp : Meningkatkan Kerosakan Kritikal sebanyak 20%. Setiap pukulan pukulan mempunyai 60% peluang untuk menghasilkan serangan AoE, serangan itu mempunyai 125% Kerosakan Serangan Fizikal. Kesan ini hanya berlaku 4 saat sekali.

Favonius Warbow : Kritikal memukul musuh mempunyai peluang 60% untuk menghasilkan Zarah Unsur berskala kecil, yang akan menjana semula 6 Tenaga untuk watak itu. Kesan ini hanya berlaku setiap 12 saat.

Senjata Venti Support

Elegy for the End : Meningkatkan Penguasaan Elemen pada Venti dan seluruh pasukan untuk setiap serangan yang mengenai musuh pada Kemahiran Elemen dan Letusan Elemen mereka.

Sacrificial Bow : selepas memukul musuh dengan Elemental Skill, terdapat 40% kemungkinan bahawa cooldown kemahiran tersebut akan tamat dan boleh digunakan semula. Ini hanya akan berlaku sekali setiap 30 saat.

Alley Hunter : Selagi watak yang menggunakan senjata ini ada di pesta tetapi tidak di kawasan pertempuran, kerosakan mereka akan meningkat sebanyak 2% setiap saat dengan maksimum 20%. Apabila watak berada di kawasan pertempuran selama lebih daripada 4 saat, kesannya akan berkurangan sebanyak 4% setiap saat sehingga mencapai 0%.

Weapon Artifact Team venti Genshin Impact

Artifak Venti Genshin Impact

Artifak yang sesuai untuk Venti harus menumpukan pada kesan yang meningkatkan %AnemoDamage serta kesan debuff Swirl pada musuh. Berikut adalah artifak terbaik untuk Venti in Genshin Impact yang diperlukan pemain:

Venerer Viridescent : untuk 2 set artifak ini boleh meningkatkan Kerosakan Anemo sebanyak 15%. Sementara itu, untuk 4 set artifak ini, ia mempunyai kesan tambahan untuk meningkatkan Spread Damage sebanyak 60%. Kemudian mengurangkan Resist pada musuh setiap kesan Swirl terkena 40% bergantung pada elemen yang mereka ada. Kesan ini hanya bertahan selama 10 saat.

Dan untuk kesan statistik pada artifak Venti harus menumpukan pada kesan berikut:

  • Flat ATK: Critical Rate, Critical Damage, %Attack, Elemental Mastery.
  • Flat HP: Critical Rate, Critical Damage, %Attack, Elemental Mastery.
  • Elemental Mastery/%Attack: Critical Rate, Critical Damage, Flat Attack, Elemental Mastery/Attack.
  • %Anemo Damage Bonus: Critical Rate, Critical Damage, %Attack, Energy Recharge.
  • Critical Damage/Critical Rate: Critical Damage/Critical Rate, Elemental Mastery, %Attack, Energy Recharge.

Cadangan Pasukan Terbaik Venti Genshin Impact

Elemen anemo adalah salah satu elemen yang dapat digabungkan dengan mudah dengan unsur apa pun. Malah Venti adalah watak Anemo terbaik berbanding watak lain.

Venti hanya kekurangan apabila melawan musuh yang terlalu kuat atau musuh yang boleh menahan kesan dan kerosakan Elemental Burst. Oleh itu, kebolehan Venti mesti digabungkan dengan Pasukan dan kebolehan elemen mereka.

  • Pasukan Terbaik: Venti (Sub-DPS), Klee (DPS Utama), Ganyu (Sub-DPS), Bennet (Sokongan)
  • Pasukan Alternatif: Venti (Sub-DPS), Diluc (DPS Utama), Mona (Sub-DPS), Zongli (Sokongan)

Gubahan di atas masih boleh dilaraskan dengan watak yang anda miliki sekarang. Perkara yang paling penting bagi Venti ialah sentiasa memanfaatkan Elemental Burst. Kemudian gabungkan dengan unsur-unsur pada watak lain untuk menghasilkan Reaksi Elemen yang berkesan terhadap musuh. Selain itu, Venti juga dapat berfungsi sebagai generator CrowdControl.

===

Baca lebih banyak artikel berkaitan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News supaya anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: