Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Tuesday, October 5, 2021

Mainkan Squid Game di Mobile dengan Roblox

| Tuesday, October 5, 2021

Salah satu siri paling popular sekarang di Netflix ialah Squid Game dari Korea Selatan. Sekarang pengalaman bermain Squid Game dapat dirasakan oleh pemain game mobile, karena saat ini Squid Games muncul dalam game battle-royale Roblox.

Squid Game ditayangkan perdana dan dilancarkan pada 17 September dan dengan cepat menjadi salah satu siri yang paling banyak dibincangkan di Netflix, menjadi siri televisyen Korea Selatan pertama yang mencapai tempat nombor 1 di 10 teratas Netflix.

Populariti ini nampaknya meluas di media, kerana hanya dalam beberapa hari terakhir permainan buatan peminat berdasarkan cabaran mematikan yang sama seperti yang dilihat di Squid Game telah mulai muncul di seluruh Roblox. Sudah ada pelbagai pembuatan ulang Game Squid di Roblox di bahagian “Popular” di laman web ini. Anda boleh melihatnya DI SINI.

Squid Game Handphone Roblox mobile game

Remake Game Squid Roblox kadang-kadang disenaraikan dengan nama yang berbeza seperti Fish Game atau Hexa Game tetapi kandungan, kostum dan cabaran permainannya hampir sama dengan Squid Game dari siri Netflix.

Squid Game mempunyai 9 episod genre thriller dan dibintangi oleh pelakon Korea Selatan, siri ini menceritakan kisah orang yang memerlukan wang yang berkumpul di sebuah pulau gurun untuk bermain permainan kanak-kanak yang maut untuk berpeluang memenangi hadiah wang tunai yang besar dan … keluar dari kemiskinan.

Cabaran dalam siri ini merangkumi permainan kanak-kanak seperti Lampu Merah-Hijau, Tug of War, Marbles, dan lain-lain, hanya dalam Squid Game terdapat akibat kekalahan yang menyebabkan kematian. Musim pertama siri Squid Game kini disiarkan dan tersedia untuk ditonton di Netflix.

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: