Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Wednesday, October 27, 2021

Petua dan Panduan cara bermain Greedent dalam Pokémon Unite

| Wednesday, October 27, 2021

Greedent adalah yang Defender-jenis Pokémon dalam Pokémon Unite, yang pemain perlu belajar bagaimana untuk bermain. Disebabkan terdapat banyak kemahiran Greedent yang mengelirukan pemain, pastinya akan menyukarkan sedikit pemain untuk bermain Greedent. Pemain juga perlu mempelajari setiap kemahiran Greedent terbaik untuk dipilih, item terbaik untuk digunakan, serta cara bermain.

SkillsSet Greedent Pokemon UNITE

Terdapat banyak kemahiran Greedent yang perlu diberi perhatian oleh pemain dalam Pokémon UNITE. Jika pemain sudah memahami set kemahiran ini, ia akan menjadi mudah untuk melakukan serangan kombo.

Skill Pasif

Greedent mempunyai Skill Pasif dan BasicAttack yang boleh mengalahkan Beri. Setiap kali Greedent makan beri, Greedent boleh menyimpannya atau terus menambah HP apabila storan penuh. Selain itu, setiap Greedent terkena serangan musuh, Greedent akan mengeluarkan Berry. Inilah yang menjadikan Greedent sebagai Pokémon pertahanan terbaik dalam Pokémon UNITE.

Pemain mesti ambil perhatian, buah beri ini juga boleh diambil oleh musuh atau rakan sepasukan. Jadi, pastikan untuk mengamankan Berry supaya tidak diambil oleh musuh.

Skill 1: Tackle

Pada permulaan perlawanan, Greedent akan diberikan kemahiran 1 bernama Tackle. Kemahiran 1 ini mesti diarahkan oleh pemain apabila menggunakannya. Greedent akan menangani ke arah yang ditentukan. Kemahiran ini boleh digunakan untuk melarikan diri atau mengejar musuh. Kesan kemahiran ini juga akan memberi perlahan kepada musuh.

Selain itu, apabila anda mempunyai banyak Berry yang disimpan pada ekor Greedent, maka cooldown Skill 1 Greedent juga akan berkurangan. Maksudnya, pemain boleh menggunakan kemahiran ini hampir pada bila-bila masa.

Skill 1 Upgrade: Bullet Seed / Belch

Pada tahap 7, pemain boleh meningkatkan kemahiran 1 Greedent. Terdapat 2 pilihan kemahiran iaitu Bullet Seed atau Belch.

Bullet Seed : menembak benih ke arah musuh. Perlu diingat bahawa pemain mesti memegang kursor kemahiran untuk sentiasa mengeluarkan benih. Keamatan pukulan juga bergantung pada Berry yang disimpan.

Belch : Greedent akan mengeluarkan sendawa di kawasan yang cukup besar untuk kerosakan mengenakan ke atas musuh. Setiap kali Greedent menggunakan kemahiran ini, Berry yang telah dikumpul akan berkurangan.

Skill 2: Defense Curl

Apabila kemahiran ini digunakan, Greedent akan memperoleh kemahiran itu dalam masa yang singkat dan mengeluarkan buah beri di hadapannya. Kemahiran ini boleh digunakan apabila berada di barisan hadapan semasa perang berpasukan.

Skill 2 Upgrade : Stuff Cheeks / Covet

Apabila Greedent mencapai tahap 5, pemain boleh memilih untuk meningkatkan kemahiran 2 kepada Stuff Cheeks atau Covet.

Stuff Cheeks : Kemahiran ini akan mengeluarkan 5 buah beri ke arah hadapan, supaya Greedent boleh menambah Healthpoint. Apabila simpanan beri penuh, beri seterusnya yang diambil akan ditukar menjadi perisai. Sangat sesuai sebagai skill Defender.

Covet : Apabila menggunakan kemahiran ini, Greedent akan mengeluarkan beri satu persatu dan mengejarnya. Selain itu, apabila Greedent mengaktifkan kemahiran ini, pemain boleh memukul pihak lawan dan memberikan kesan knockback kepada pihak lawan. Semakin kerap Greedent makan beri apabila menggunakan kemahiran Covet, kelajuan larian akan meningkat.

Unite Move

greedent akan melompat ke kawasan yang telah ditetapkan, dan memberikan kesan knock up. Selain itu, untuk tempoh penggunaan Unite Move Greedent, pemain akan dapat menggunakan kemahiran 1 secara berterusan atau tanpa cooldown. Ini boleh digunakan untuk mencuri objektif seperti Zapdos. Atau boleh juga untuk menangani kerosakan yang sangat tinggi apabila musuh berkumpul di satu kawasan.

Guide how to play Greenent in Pokémon Unite

Pemilihan Skill Upgrade Greedent Pokemon UNITE

Kami mengesyorkan bahawa apabila anda ingin memilih peningkatan kemahiran Greedent dalam Pokémon UNITE, pemain mesti mengambil kemahiran Stuff Cheeks dan Belch. Kerana Stuff Cheeks akan sangat berguna untuk mengeluarkan banyak buah beri sekaligus. Beri ini boleh digunakan untuk memberi sokongan kepada rakan sepasukan.

Belch juga sangat sinergi dengan Unite Move dari Greedent, apabila BOLEH menggunakannya secara berterusan apabila Unite Move aktif. Kemahiran ini boleh memberikan kerosakan yang sangat berkesan kepada musuh. Ini akan memberi anda peluang untuk memenangi perang berpasukan menggunakan Greedent dalam Pokémon UNITE.

Item terbaik untuk Greedent Pokemon UNITE

Battle Item: Potion, untuk meningkatkan ketahanan Greedent apabila ia terpaksa menahan banyak kerosakan.
Held Item: Muscle Band, untuk meningkatkan serangan huru-hara Greedent.

===

Baca lebih banyak artikel berkaitan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News supaya anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: