Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Tuesday, October 12, 2021

Petua untuk Menjadi Midlaner / Jungler yang Tepat di Pokemon UNITE

| Tuesday, October 12, 2021

Pokemon UNITE adalah permainan CrossPlatform MOBA berdasarkan siri Pokemon. Permainan MOBA ini sangat unik dan berbeza dengan MOBA pada umumnya, salah satunya adalah ketiadaan sistem Tower tetapi digantikan dengan Goalzone, selain itu dalam permainan MOBA ini tidak ada Jungler, melainkan Midlaner yang bertanggungjawab dalam perayauan dan pembunuhan Wild Pokemon Buffs, dan biasanya Midlaner adalah Pokemon dengan jenis Speedster.

Yang bermaksud dalam permainan MOBA ini Midlaner mempunyai tugas yang sama dengan Jungler sehingga pembentukan permainan dalam permainan ini adalah 2 Toplaner, 1 Midlaner, 2 Bottomlaner. Kerana masih banyak pemain yang keliru dengan tugas-tugas Midlaner / Jungler dalam permainan ini, dalam artikel ini Fajaryusufdotcom akan memberikan Petua dan Trik untuk menjadi Midlaner / Jungler yang sebenarnya di Pokemon UNITE.

Semasa Sesi Pokemon Pick, Beritahu Pasukan bahawa Anda Adalah Midlaner / Jungler!

Sebelum perlawanan dimulakan, ketika memilih Pokemon, beritahu pasukan bahawa anda akan bermain di Central Area. Gunakan Battle Prep dan pilih Central Area dalam Path Setting sehingga pasukan tidak akan mengganggu ketika anda membunuh Wild Pokemon di Mid. Ini sangat penting kerana Midlaner / Jungler di Early Game memerlukan semua Wild Pokemon di Central Area sehingga mereka dapat membantu pasukan semasa Perang. Gunakan juga item Fluffy Tail sehingga anda dapat mengalahkan Wild Pokemon, termasuk Rotom, Drednaw, dan Zapdos.

Pokemon UNITE Midlaner / Jungler Rotation

Midlaner / Jungler memerlukan banyak EXP pada awal permainan sehingga Midlaner / Jungler dapat memberi tekanan kepada pasukan musuh, ketika Midlaner selesai bertani di Central Area. Pada awal permainan, kalahkan Lilipup terlebih dahulu dan jangan bunuh Aipom di landasan dan landasan bawah kerana ia akan mengganggu EXP rakan lorong.

Kemudian ambil buff dari Ludicolo kerana pokemon ini dapat menyediakan buff yang dapat meningkatkan kerosakan pokemon dan memudahkan pertanian. Kemudian kalahkan Bouffalant sehingga anda mendapat buff yang dapat mengurangkan Kecepatan Gerakan musuh. Gunakan Fluffy Tail untuk Membatalkan Charge Attack dari Bouffalant supaya anda dapat menjimatkan masa.

Setelah mendapat kedua-dua buff dari Wild Pokemon, bunuh Corphish yang ada dan segera bantu jalan terdekat dari Corphish terakhir yang dikalahkan. Kalahkan Pokemon musuh secepat mungkin kerana Midlaner sudah mempunyai kelebihan dua tahap di atas jalur Pokemon musuh.

tips trick midlaner jungler pokemon unite

Setelah menolong lorong terdekat, terus bantu pasukan untuk mengalahkan Vespiqueen dan Combees sehingga pasukan memperoleh EXP lebih cepat dan dapat menahan lorong ketika ditinggalkan.

Setelah mengalahkan dua pokemon, Midlaner mesti terus menuju ke lorong lain melalui kawasan Zapdos. Kerana di kawasan itu, Midlaner dapat mengambil Green Berries yang dapat menyediakan buff Speed ​​Speed ​​dan anda dapat mengejutkan musuh dan mengalahkan musuh dengan cepat.

Kalahkan Pokemon musuh di lorong dan buat skor dengan pasukan secepat mungkin. Cuba buat skor dengan pasukan kerana semakin banyak rakan pokemon berada di GoalZone, semakin cepat masa yang diperlukan untuk menjaringkan gol. Selepas itu lakukan pertanian di Kawasan Tengah dan kalahkan Rotom / Drednaw ketika mereka muncul.

Fokus untuk Mendapatkan Drednaw, Rotom, dan Zapdos

Drednaw dan Rotom akan muncul selepas 3 minit permainan (7 Minit). Utamakan mendapatkan Drednaw terlebih dahulu kemudian Rotom. Walaupun Drednaw lebih kuat, buff EXP dan Shield yang diperoleh dapat membantu pasukan menguasai permainan sehingga musuh akan mengalami kesukaran untuk mendorong. Perhatikan pemasa kerana kedua pokemon ini akan bergerak semula setelah 2 minit dari saat mereka dikalahkan.

Rotom akan membantu pasukan melakukan Instascoring apabila dikalahkan, dan Rotom akan memasuki kawasan Goalzone musuh. Tetapi Rotom juga berguna sebagai umpan jika anda mahu masuk ke bawah. Musuh akan terlalu fokus untuk menyekat Rotom sehingga lorong bawah sering tertinggal dan pasukan dapat menjaringkan gol dengan mudah. Sekiranya Musuh tetap berada di Lorong Bawah, tolak Jalur atas dengan Rotom.

Zapdos Akan muncul apabila baki 2 Minit dalam permainan. Zapdos akan memberikan 30 AeosPoint kepada semua ahli pasukan yang mengalahkan Zapdos dan juga buff Instascoring selama 30 Detik. Cubalah ketika anda ingin menyerang Zapdos, semua anggota pasukan mesti menolong agar musuh ditimpa dengan mencuri Zapdos dari pasukan.

Sekiranya musuh mendekati Zapdos terlebih dahulu, biarkan mereka menyerang Zapdos sehingga darah Zapdos tetap 50% kemudian serang pasukan musuh bersama-sama dan curi Zapdos dari musuh. Zapdos adalah kunci utama kemenangan dalam permainan Pokemon UNITE, jadi pasukan yang mendapat Zapdos dan skor pasti akan memenangi pertandingan.

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: