Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Monday, October 11, 2021

Senjata yang Disyorkan, Artifact Build dan Pasukan Terbaik untuk Hu Tao Genshin Impact

| Monday, October 11, 2021

Beberapa hari kebelakangan ini, miHoYo baru sahaja mengumumkan rate-up untuk watak Genshin Impact baru bernama Thoma. Tetapi bukan hanya Thoma yang akan hadir di banner rate-up, Tartaglia dan Hu Tao juga akan hadir pada banner rate-up. Pemain Genshin Impact pastinya tidak sabar untuk mendapatkan Hu Tao dengan kadar yang lebih tinggi sehingga kemas kini Genshin Impact 2.2 kemudian.

Dalam artikel ini, Fajaryusufdotcom akan memberikan cadangan dan petua untuk pemain mengenai senjata terbaik dan build artifak Hu Tao Genshin Impact, serta komposisi team terbaik. Petua ini dapat membantu pemain memaksimumkan Hu Tao untuk menjadi DPS yang sangat dipercayai.

Senjata Terbaik Hu Tao

Hu Tao adalah watak yang bergantung pada keadaan HealthPoint yang dimiliki Hu Tao ketika berada di kawasan pertempuran. HealthPoint Hu Tao yang lebih rendah, maka Hu Tao akan mendapat buff dengan peningkatan kerosakan yang sangat besar. Oleh kerana itu, cadangan untuk senjata terbaik yang harus digunakan oleh Hu Tao mesti mempunyai Buff yang berpengaruh pada keadaan HealthPoint. Di samping itu, untuk kesan senjata tambahan, fokus pada senjata yang mempunyai kesan peningkatan %HealthPoint,%Attack,%Critical,%Normal Attack dan kesan lain yang memberi tumpuan kepada peningkatan kerosakan.

Berikut adalah senarai senjata terbaik Hu Tao di Genshin Impact:

 • Staff of Homa
 • Primordial Jade Winged Spear
 • Skyward Spine
 • Blackcliff Pol

Staff of Homa : meningkatkan HealthPoint sebanyak 20% selain memberikan Attack Bonus berdasarkan 0.8% Max HealthPoint pengguna. Apabila HealthPoint pengguna berada di bawah 50%, kesan Attack Bonus ditambahkan 1% lebih banyak daripada kesan sebelumnya berdasarkan Max HealthPoint.

Primordial Jade Winged Spear : apabila menyerang musuh, ia akan meningkatkan Attack sebanyak 3.2% setiap 6 saat dengan maksimum yang dapat ditumpuk 7 kali. Kesan ini hanya dapat diaktifkan setiap 0.3 saat. Apabila digunakan untuk kesan timbunan maksimum, kerosakan yang ditanggung meningkat sebanyak 12%.
Deathmatch: Sekiranya terdapat sekurang-kurangnya 2 musuh di sekitar pertempuran, Attack meningkat sebanyak 16% dan jika musuh kurang dari 2 ia akan meningkatkan Attack sebanyak 24%.

Skyward Spine : Meningkatkan Kadar Kritikal sebanyak 8% dan Kelajuan Serangan Normal sebanyak 12%. Selain itu, Serangan Normal dan Bertudung yang menyerang musuh berpotensi mengaktifkan Vaccuum Blade yang menangani kerosakan 40% dari Attack sebagai serangan AOE skala kecil. Kesannya hanya aktif tidak lebih dari sekali setiap 2 saat.

Blackcliff Pole : Setelah mengalahkan musuh, Attack akan meningkat 12% selama 30 saat. Kesan ini hanya boleh ditumpuk 3 kali dan jangka masa setiap timbunan bergantung pada kesan yang lain.

best weapon team build artifact hu tao

Build Artifak Terbaik Hu Tao

Sekiranya anda melihat keterangan mengenai kemahiran Hu Tao, pemain mesti menggunakan kesan artifak yang dapat meningkatkan kesan kerosakan dan juga elemen Chain Reaction of the Pyro yang dihasilkan oleh Hu Tao. Berikut adalah artifak terbaik untuk Hu Tao di Genshin Impact:

Crimson Witch Of Flames : 2 set artifak ini memberikan kesan Bonus Kerosakan Pyro sebanyak 15%. Sementara itu, untuk 4 set artefak ini, ia memberi kesan lain dalam bentuk peningkatan Kerosakan Berat dan Membakar sebanyak 40%. Kemudian tingkatkan Vaporize dan Melt Damage sebanyak 15%. Menggunakan Kemahiran Elemen dapat meningkatkan kesan 2 set artifak sebelumnya sebanyak 50% selama 10 saat dengan maksimum yang dapat ditumpuk 3 kali.

Di samping itu, kesan statistik pemain pada artifak Hu Tao harus tertumpu pada statistik berikut:

 • Flat ATK: Critical Rate, Critical Damage, %Attack, %HealthPoint.
 • Flat HealthPoint: Critical Rate, Critical Damage, %Attack, %HealthPoint.
 • %Pyro Damage Bonus: Critical Rate, Critical Damage, %Attack, %HealthPoint.
 • %HealthPoint: Critical Rate, Critical Damage, %Attack, HealthPoint Flat.
 • Critical Rate/Critical Damage: Critical Rate/Critical Damage, %Attack, %HealthPoint, HealthPoint Flat.

Sangat disarankan untuk memusatkan perhatian pada Critical Rate jika senjata Sub-Stat adalah Critical Damage seperti senjata Staff of Homa.

Team Terbaik Hu Tao

Seperti yang sudah diketahui pemain, Hu Tao sangat bergantung pada keadaan HealthPoint Hu Tao untuk meningkatkan kesan serangan kerosakan pada musuh. Ini akan menjadikan Hu Tao sering terancam dan mudah dikalahkan jika musuh melakukan kerosakan besar di luar Pusat Kesihatan Hu Tao. Kerana itu, Hu Tao memerlukan support Shield dan Healing dari watak lain.

 • Team F2P: Hu Tao (DPS), Amber (Crowd Control), Kaeya (Combo), Noelle (Shield + Healer)
 • Team Terbaik: Hu Tao (Damager), Xingqiu (Combo + Healer), Bennett (Healer), Zhongli (Shield Support)

Komposisi pasukan di atas masih boleh disesuaikan dengan watak yang dimiliki oleh pemain ketika ini. Sentiasa perhatikan keadaan Health Point Hu Tao semasa mengaktifkan Hu Tao’s Skills. Sekiranya pemain dapat memanfaatkan kesan buruk pada kemahiran Hu Tao, pemain akan mendapat kesan luar biasa dari peningkatan Buff pada serangan kerosakan pada musuh.

Hu Tao sangat bagus jika pemain telah memasuki permainan akhir. Walaupun ia juga dapat membantu dalam permainan awal atau pertengahan permainan, pemain akan menghadapi sedikit masalah kerana keterampilan Hu Tao yang lemah. Terutama jika pemain tidak menggunakan watak Sokongan yang dapat menolong Hu Tao dengan kesan Penyembuhan atau penyangga Shield.

===

Baca lebih banyak artikel yang berkaitan dengan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News agar anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: