Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Wednesday, October 27, 2021

Slime: Isekai Memories telah dikeluarkan secara global

| Wednesday, October 27, 2021

Bandai Namco secara rasminya telah mengeluarkan permainan mudah alih terbaru mereka bertajuk Slime: Isekai Memories hari ini, 27 Oktober 2021 secara global. Permainan mudah alih ini dibangunkan berdasarkan siri Lightnovel Jepun bertajuk That Time I Got Reincarnated as a Slime, yang mengisahkan tentang seorang lelaki berusia 37 tahun yang dijelmakan semula di dunia lain sebagai lendir.

Lightnovel ini telah diadaptasi ke dalam beberapa siri Manga dan Anime dengan nama yang sama yang bermula pada 2018 dan berterusan sehingga hari ini. Isekai ialah genre Manga yang popular pada masa ini di Jepun, yang menceritakan kisah penjelmaan semula di dunia baharu, biasanya dalam suasana fantasi. Slime: Isekai Memories versi Inggeris dikeluarkan untuk Freetoplay dan dengan sistem IAP (In App Purchase).

Slime Isekai Memories released global

Dalam Slime: Isekai Memories, pemain akan dapat mengikuti kisah musim pertama anime dan membantu watak utama, Rimuru, untuk membina kerajaan Tempest. Tajuk ini juga akan menampilkan cerita eksklusif permainan baharu yang ditulis oleh pengarang siri ini, yang dikenali sebagai Fuse.

Permainan ini mempunyai permainan RPG, selain itu pemain akan dapat meletakkan bangunan, berjalan di sekitar Tempest dan melawan musuh. Pelakon suara rasmi Jepun untuk anime akan memainkan semula peranan mereka dan memberikan suara untuk permainan baharu itu.

Muat turun: Googleplay atau Appstore

===

Baca lebih banyak artikel berkaitan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News supaya anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: