Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Tuesday, November 16, 2021

Big Hero 6 Spin-Off “Baymax!” Akan datang ke Disney+ Tahun Depan

| Tuesday, November 16, 2021

Berita baik untuk anda semua peminat robot Baymax. Berdasarkan Polygonspin-off Big Hero 6 bertajuk Baymax! akan ditayangkan perdana di Disney+ pada musim panas 2022.

Baymax pertama kali muncul dalam Big Hero 6—filem animasi arahan Walt Disney Animation Studios yang memenangi Oscar dan memperoleh kutipan 9.2 trilion di seluruh dunia.

Big Hero 6 Members
Big Hero 6 Members (IMDb).

Dalam filem animasi itu, Hiro Hamada, seorang remaja pintar yang gemar membina robot, membentuk pasukan untuk memerangi penjenayah yang menyebabkan kematian abangnya. Pasukan itu, bernama Big Hero 6, terdiri daripada Baymax, Go Go Tomago, Wasabi, Honey Lemon, Fred, dan Hiro sendiri. 

Dan pada tahun 2017, pengembaraan Hiro, Baymax, dan rakan-rakan mereka diteruskan dalam siri TV bertajuk Big Hero 6 The Series. Siri TV ini disiarkan di Saluran Disney sehingga pertengahan Februari 2021.

Nah, siri Baymax! Ini bukan sekuel atau prekuel kepada filem animasi Big Hero 6, tetapi spin-off.

Dalam treler yang dikeluarkan oleh Disney baru-baru ini, Baymax dilihat membantu penduduk San Fransokyo—daripada menjadi barista di kedai kopi milik ibu saudara Hiro, Cass, kepada mengajar kanak-kanak kecil memakai plaster. Siri animasi ini juga merupakan siri animasi pertama yang dibuat oleh Walt Disney Animation Studios.

Baymax!
Baymax! (IMDb).

Butiran plot mengenai siri Baymax! masih tidak diketahui. Bagaimanapun, Scott Adsit, yang menyuarakan Baymax dalam filem Big Hero 6 dan siri TV Big Hero 6 The Series, akan kembali menyuarakan robot yang baik itu.

Siri ini, yang akan disiarkan pada 2022, telah dibangunkan oleh Don Hall, yang sebelum ini mengarahkan Big Hero 6. Pada Hari Pelabur Disney tahun lepas, Hall berkata bahawa Baymax! akan memberi tumpuan kepada robot comel. “Siri ini benar-benar memberi tumpuan kepada protokol asal Baymax, iaitu menjadi jururawat robot,” katanya.

Adakah anda fikir Hiro Hamada dan rakan-rakannya akan muncul dalam siri ini?

===

Untuk berita terkini, teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com.

Related Posts

No comments: