Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Wednesday, November 3, 2021

Seorang Lelaki Berpakaian Joker di Tokyo Mencederakan 17 Orang

| Wednesday, November 3, 2021

Seorang lelaki ditahan kerana melakukan jenayah di dalam kereta api komuter Tokyo pada malam Halloween, Ahad (31/10/2021). Dia mencederakan 17 penumpang, salah seorang daripadanya adalah seorang lelaki berusia 70-an yang kini dalam keadaan kritikal akibat tikaman di bahagian dada. 

Berdasarkan laporan beberapa saksi, lelaki bernama Kyota Hattori itu memakai kostum yang hampir menyerupai watak The Joker — baju hijau, kot biru dan kot ungu. Dia juga menyalakan api yang asapnya memenuhi gerabak itu.

Penumpang kereta Keoi Line Tokyo
Penumpang kereta api Keoi Line di Tokyo, Jepun, cuba menyelamatkan diri (twitter.com/siz33).

Dalam video yang disiarkan di Twitter, penumpang dalam tren komuter boleh dilihat berlari untuk keselamatan dan cuba keluar dari tingkap.

Perbuatan keji oleh Kyota Hattori membuatkan pengguna kereta api di Jepun takut.

“Saya takut untuk naik kereta api. Saya biasanya mendengar muzik menggunakan fon telinga semasa berulang-alik, tetapi saya tidak mendengarnya hari ini,” kata seorang penduduk Jepun selepas kejadian ini.

Menurut Kyodo News, Hattori memberitahu polis bahawa dia menyukai watak psikopat The Joker, dan sejak Jun lalu dia mahu melakukan jenayah. Hattori juga berkata, dia kesal kerana tiada sesiapa yang terkorban dalam perbuatan kejam ini.

Kyoto Hattori, pelaku kejahatan malam Halloween Tokyo
Kyota Hattori, penjenayah dalam kostum Joker di kereta api komuter Tokyo (twitter.com/takahashi9811).

Dua jam sebelum aksi itu, Kyota Hattori melawat Daerah Shibuya Tokyo, tempat berkumpul pemakai pakaian untuk menyambut Halloween. Dan selepas itu, dia memulakan aksinya menaiki tren Keoi Line ke Shinjuku.

Hattori juga mendedahkan bahawa dia telah gagal dalam pekerjaannya dan persahabatannya juga telah bermasalah.

===

Teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com untuk berita terkini.

Related Posts

No comments: