Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Thursday, November 11, 2021

Squid Game Akan Bersambung ke Musim 2

| Thursday, November 11, 2021

Disebabkan kejayaan globalnya, Squid Game akan kembali secara rasmi untuk musim kedua.

Pengarah dan penulis skrip Squid Game Hwang Dong-hyuk mengesahkan ini semasa menghadiri tayangan dan Soal Jawab di Los Angeles, Amerika Syarikat, pada 8 November 2021.

“Saya mempunyai jalan cerita asas untuk musim kedua – semuanya ada dalam kepala saya – dan saya kini dalam peringkat percambahan fikiran,” kata pengarah penulis itu kepada The Hollywood Reporter. “Ia akan berlaku, suatu hari nanti, tetapi apabila saya tidak dapat memberitahu anda butirannya.”

Hwang Dong-hyuk juga berkata terdapat banyak soalan positif daripada peminat berhubung kesinambungan drama Korea itu.

“Terdapat begitu banyak tekanan, begitu banyak permintaan dan begitu banyak cinta untuk musim kedua,” katanya. “Dan saya akan berjanji ini, Gi-hun akan kembali dan dia akan melakukan sesuatu untuk dunia.”

Squid Game Cast and Director Hwang Dong-hyuk
Squid Game Cast and Director Hwang Dong-hyuk (instagram.com/netflixkr).

Dalam temu bual dengan Variety pada akhir September, Hwang Dong-hyuk mendedahkan bahawa dia tidak mempunyai sebarang rancangan kukuh untuk Squid Game musim 2.

Saya tidak mempunyai rancangan yang dibangunkan dengan baik untuk ‘Squid Game 2.’ Ia agak memenatkan hanya memikirkannya. Tetapi jika saya melakukannya, saya pasti tidak akan melakukannya seorang diri. Saya akan mempertimbangkan untuk menggunakan bilik penulis dan mahukan ramai pengarah berpengalaman,” katanya.

Squid Game
Squid Game (IMDb).

Walaupun Netflix masih belum mengesahkan perkara ini,  Squid Game musim 2 dilaporkan dalam peringkat perbincangan.

“Musim kedua sedang dalam perbincangan, tetapi belum disahkan lagi,” kata jurucakap Netflix kepada The Hollywood Reporter.

Kejayaan Squid Game tidak dapat dinafikan. Berdasarkan data daripada Nielsen, drama Korea itu telah disiarkan selama lebih daripada 3 bilion minit. Malah pelakon terkenal Rami Malek baru-baru ini memparodikan siri popular di  Saturday Night Live (SNL).

Dan beberapa minggu yang lalu, Netflix mengumumkan bahawa Squid Game adalah siri asalnya yang paling popular, dan satu-satunya siri pada platform yang mencapai 111 juta tontonan dalam masa kurang daripada dua bulan.

===

Untuk berita terkini, teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com.

Related Posts

No comments: