Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Monday, December 6, 2021

Sebab Adele Tidak Tahu Kata Laluan Media Sosialnya

| Monday, December 6, 2021

Baru-baru ini, penyanyi kelas dunia Adele tetamu membintangi video YouTube oleh vlogger kecantikan Nikkie de Jager, bertajuk The Power of Makeup: Adele!. Dalam video itu, penyanyi kanak-kanak itu bukan sahaja bercakap tentang album baharunya, malah mendedahkan dia tidak mengetahui kata laluan untuk akaun media sosialnya.

“Saya tidak pernah dibenarkan kata laluan saya untuk sosial saya sebelum ini,” kata Adele kepada Nikkie de Jager, seperti yang dilaporkan oleh Elle.

Beauty vlogger kemudiannya bertanyakan soalan mengenainya. “Oh adakah itu kerana awak terus membalas semua orang?” dia tanya.

Adele juga menjawab bahawa ia berlaku kerana pasukannya takut dia akan menyiarkan perkara pelik apabila dia mabuk.

“Tidak, saya fikir mereka hanya bimbang jika saya mabuk atau marah … Bukan tentang memberi respons kepada sesiapa, lebih-lebih lagi hanya menyiarkan fikiran umum saya,” jawab penyanyi terkenal itu.

Bagaimanapun, apabila wabak Covid-19 tiba, Adele diberi akses ke akaun media sosialnya yang digunakannya untuk menghantar meme kepada rakan-rakannya. “Dalam Covid mereka membenarkan saya mempunyai kata laluan saya” katanya.

“Jelas sekali internet hanya terbakar semasa COVID. Ia mengekalkan semangat semua orang,” tambah penyanyi berusia 33 tahun itu.

Malangnya, selepas Adele memuat naik gambar, pasukan  pengurusannya menukar kata laluan media sosialnya semula. “Ia satu-satunya gambar yang pernah saya siarkan sendiri, dan kemudian mereka mengambil kata laluan saya daripada saya sekali lagi,” katanya.

Walaupun Adele tidak mendedahkan foto yang mana, spekulasi adalah bahawa ia adalah foto penyanyi pemenang Grammy yang memakai bahagian atas bikini cetakan bendera Jamaica dan gaya rambut Bantu Knots, yang telah mencetuskan kontroversi dan mendakwa bahawa dia mempunyai cultural appropriation“.

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele)

Dalam temu bual terbarunya dengan British Vogue, Adele berkata bahawa dia tidak akan memadamkan siaran itu kerana dia ingin belajar daripada kesilapannya.

“Saya melihat komen seperti, ‘Beraninya anda tidak memadamkan siaran itu,’ tetapi jika saya memadamkannya, saya bertindak seolah-olah ia tidak pernah berlaku. Dan ia berlaku. Saya benar-benar faham mengapa orang merasakan ia appropriating,” jelas Adele kepada majalah fesyen itu.

===

Jika anda suka membaca posting seperti ini, teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com.

Related Posts

No comments: