Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Wednesday, January 12, 2022

2 Polis dipecat kerana bermain Pokemon GO semasa bertugas

| Wednesday, January 12, 2022

Memang benar bahawa bermain permainan adalah sangat menyeronokkan untuk semua orang, terutamanya jika permainan yang dimainkan mempunyai permainan yang menarik, salah satu permainan dengan permainan yang begitu menarik ialah Pokemon GO, yang kini telah memecat 2 pegawai polis kerana bermain permainan tersebut. Ya, kita memang kena berhati-hati dan sentiasa ingat aktiviti dan pekerjaan utama kita. Kerana baru-baru ini ada berita tentang 2 orang pegawai polis yang dipecat kerana terlalu sibuk menangkap Snorlax dalam permainan Pokemon GO daripada menangkap penjenayah.

Maklumat ini datang daripada surat penerbitan perbicaraan yang berlaku di Los Angeles, California, Amerika Syarikat yang boleh diakses di courts.ca.gov. Dalam surat itu, 2 pegawai polis LAPD (Los Angeles Police Department) disifatkan cuai dalam tugas mereka apabila diberi tugas mengejar perompak di bandar itu.

Difahamkan mereka berdua cuai kerana sibuk bermain dan menangkap Snorlax dalam Pokemon GO. Ini diketahui berdasarkan bunyi video dan audio sebagai bukti dalam perbicaraan.

2 Police fired playing Pokemon GO while on duty

Berdasarkan maklumat dalam penerbitan keputusan perbicaraan, mereka berdua didapati cuai dan tidak menjalankan tugas yang telah diamanahkan. Apabila mereka mendapat panggilan untuk mengejar perompak itu dari alat komunikasi, salah seorang polis bertanya sama ada mereka akan menangkapnya atau tidak. Seorang lagi polis menjawab dengan selamba.

Berdasarkan hasil bukti, mereka berdua berbincang selama 20 minit dan beredar menaiki kenderaan. Usaha mereka membuahkan hasil, dua anggota polis itu mendapat Snorlax dan Togepi. Tetapi sebagai gantinya, mereka berdua terpaksa dipecat kerana cuai semasa menjalankan tugas.

Sumber: courts.ca.gov

===

Baca lebih banyak artikel berkaitan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News supaya anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: