Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Friday, January 7, 2022

Disebabkan Omicron, Anugerah Grammy 2022 telah ditangguhkan

| Friday, January 7, 2022

Lonjakan kes varian Omicron bagi Covid-19 di negara Uncle Sam telah menangguhkan sambutan Anugerah Grammy ke-64. Pada mulanya, acara anugerah muzik berprestij itu dirancang untuk dipersembahkan pada 31 Januari di Arena Crypto.com, Los Angeles, California. Bagaimanapun, disebabkan Omicron, majlis anugerah akan dijadualkan semula.

Pihak penganjur, Akademi Rakaman, membuat kenyataan mengenai hal ini dengan stesen TV CBS pada Rabu (5/1/2022). Bagi mereka, kesihatan dan keselamatan komuniti muzik, penonton dan pekerja adalah keutamaan mereka.

“Selepas pertimbangan dan analisis yang teliti dengan pegawai bandar dan negeri, pakar kesihatan dan keselamatan, komuniti artis dan ramai rakan kongsi kami, Akademi Rakaman dan CBS telah menangguhkan Pertunjukan Anugerah GRAMMY Tahunan ke-64,” katanya (6/1/2022).

“Kesihatan dan keselamatan mereka dalam komuniti muzik kami, penonton langsung dan ratusan orang yang bekerja tanpa jemu untuk menghasilkan rancangan kami kekal menjadi keutamaan kami. Memandangkan ketidakpastian yang menyelubungi varian Omicron, mengadakan pertunjukan pada 31 Januari hanya mengandungi terlalu banyak risiko.”

Grammy Awards
Grammy Awards (grammy.com).

Kenyataan itu dibuat selepas Festival Filem Sundance membatalkan acara secara bersemuka di Utah kerana penyebaran Omicron. Dan kini, semua acara festival filem diadakan secara dalam talian.

Ini adalah kali kedua Anugerah Grammy telah ditangguhkan kerana coronavirus. Tahun lalu, acara itu juga mengalami perkara yang sama dan akhirnya diadakan pada 14 Mac 2021.

Untuk tahun ini, penyanyi Justin Bieber, Doja Cat, dan HER mendapat lapan pencalonan. Dan Trevor Noah telah dilantik semula untuk menjadi hos Anugerah Grammy 2022.

===

Untuk berita terkini yang lain, teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com.

Related Posts

No comments: