Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Wednesday, January 19, 2022

Storm Reid akan Membintangi Siri HBO "The Last of Us"

| Wednesday, January 19, 2022

Storm Reid ialah seorang pelakon Amerika yang terkenal dengan peranannya sebagai Gia Bennett dalam siri HBO Euphoria. Dia membuat penampilan sulung di skrin besar menerusi filem 12 Years a Slave yang ditayangkan pada 2013. Dan kini, aktres berusia 18 tahun itu bakal membintangi siri berdasarkan permainan video, The Last of Us.

The Last of Us sendiri ialah permainan aksi-pengembaraan yang sangat popular di kalangan pemain. Pada tahun 2013, permainan ini dikeluarkan oleh Sony Computer Entertainment dan memenangi beberapa anugerah berprestij. Dan terima kasih kepada popularitinya, The Last of Us akan diadaptasi ke dalam siri TV dengan nama yang sama.

Selain Reid, pelakon terkenal, seperti Pedro Pascal, Bella Ramsey, Anna Torv, Nico Parker, dan Gabriel Luna, juga bermain dalam siri yang akan disiarkan di perkhidmatan penstriman HBO. 

Pada Sabtu (15/1/2022), Reid mengumumkan akan bermain dalam siri The Last of Us melalui Twitter peribadinya.

Pencipta siri Chernobyl Craig Mazin bertanggungjawab untuk menulis skrip siri ini dengan Neil Druckmann. Mereka berdua juga bertindak sebagai pengeluar eksekutif. Bukan itu sahaja, Druckmann turut duduk di kerusi pengarah bersama empat orang lain.

Siri ini juga merupakan kerjasama studio Sony Pictures Television, Playstation Productions, Naughty Dog, Word Game, dan The Mighty Mint. Penggambaran bermula di Kanada Julai lalu, dan akan tamat pada pertengahan 2022. 

Disebabkan siri The Last of Us adalah adaptasi, plot yang dibawa tidak akan jauh berbeza dengan cerita asal.

===

Untuk berita terkini yang lain, teruskan melayari laman web FajarYusuf.Com.

Related Posts

No comments: