Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Tuesday, March 1, 2022

Panduan dan petua untuk pemula EDENS ZERO Pocket Galaxy

| Tuesday, March 1, 2022

EDENS ZERO Pocket Galaxy ialah permainan RPG yang baru dikeluarkan oleh KONAMI, dan ramai pemain cuba mencari petua dan panduan untuk memainkannya. Permainan RPG ini adalah berdasarkan anime/manga bertajuk Edens Zero. Untuk permainan RPG, permainan ini tidak menggunakan sistem gacha untuk mendapatkan watak, jadi bagi anda yang marah dengan sistem gacha kerana tidak dapat watak yang diingini, anda boleh berasa selesa ketika bermain permainan ini.

Main permainan

Permainan dalam permainan ini sangat menarik dan mudah dipelajari. Permainan RPG ini menggunakan kawalan jenis analog untuk menggerakkan watak dan juga untuk melawan musuh seperti bermain permainan pengembaraan mudah alih secara umum. Untuk menyerang musuh, pemain hanya perlu bergerak mengelilingi musuh dan menekan butang serangan, pemain juga boleh menggunakan pelbagai kemahiran untuk menyerang.

Pemain juga boleh mencipta SkillsCombo mereka sendiri, selepas mempelajari kemahiran baharu, pemain boleh menukar dan melaraskan serangan kombo dalam pilihan kemahiran. Pemain juga boleh memilih watak yang akan menjadi watak utama dengan menekan imej watak di sebelah kanan skrin.

Gunakan item yang betul

Seperti permainan RPG lain yang bergantung pada item dan watak untuk mengalahkan musuh dengan mudah, EDENS ZERO Pocket Galaxy tidak berbeza. Untuk menjadikan watak lebih kuat, pemain perlu memberi mereka item yang sesuai.

Guide and tips for beginners EDENS ZERO Pocket Galaxy

Tingkatkan SkillsTree

Setiap watak dalam permainan ini mempunyai kemahiran mereka sendiri. Seseorang akan memerlukan kemahiran ini apabila melawan musuh dan untuk menyediakan kombo serangan. Pemain boleh membuka kunci kemahiran yang diperlukan dalam SkillsTree. Pemain memerlukan SkillsPoint (SP) untuk membuka kunci kemahiran baharu.

Peningkatan peralatan

Untuk menjadi pemain yang lebih kuat mesti menaik taraf peralatan, untuk melakukan itu pemain memerlukan beberapa bahan untuk menaik tarafnya, tetapi jangan risau, mendapatkan bahan adalah mudah, pemain hanya perlu menyelesaikan tugasan dan pencarian.

Watak Baru

EDENS ZERO Pocket Galaxy tidak mempunyai sistem gacha untuk mendapatkan watak baharu, pemain akan mendapat watak baharu semasa permainan berlangsung.

Penyesuaian

Ini adalah ciri yang baik untuk pemain yang suka mendandani watak dalam permainan, EDENS ZERO Pocket Galaxy mempunyai ciri di mana pemain boleh menukar pakaian watak mengikut kehendak mereka.

Muat turun: Googleplay atau Appstore

===

Baca lebih banyak artikel berkaitan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News supaya anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: