Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Tuesday, April 5, 2022

Petua dan Panduan untuk pemain Warpath

| Tuesday, April 5, 2022

Jika anda cuba mempelajari semua petua dalam Warpath, maka anda berada dalam artikel yang betul. Di sini anda akan temui semua strategi Warpath yang perlu anda ketahui, serta semua jenis petua untuk membantu pemain memulakan permainan dengan cara yang terbaik.

Di Warpath, perang adalah segala-galanya, dan satu-satunya perkara yang pemain boleh lakukan ialah mencuba dan memenangi kesemuanya dengan menjadi Komander terkuat. Warpath ialah permainan Strategi Base-Builder yang sangat ketagihan di mana pemain mesti meningkatkan secara strategik dan menguasai wilayah untuk memerintah.

Panduan strategi Warpath berikut akan membimbing pemain melalui setiap aspek penting permainan, daripada petua biasa untuk pemula, seperti meningkatkan perolehan sumber, kepada beberapa yang lebih maju, seperti meletakkan kedudukan pada peta dan pertempuran.

Kami akan mulakan dengan beberapa petua Warpath asas yang pemain harus tahu, dan kami akan beralih secara beransur-ansur kepada yang lebih maju sedikit!

1: Jangan abaikan log quests asas

Quests log ialah salah satu cara terbaik untuk meningkatkan tahap dengan cepat pada awal permainan. Matlamat pemain adalah untuk meningkatkan asas ASAP dan beralih ke bahagian yang menyeronokkan dan strategik permainan. Dengan naik level dengan cepat dan maju dalam proses permainan, pemain akan selangkah lebih dekat ke permainan yang lebih menarik.

Satu lagi sebab yang baik untuk menumpukan perhatian anda pada pencarian ini adalah kerana mereka perlahan-lahan akan memperkenalkan pemain kepada pertempuran sebenar yang akan mereka lawan dalam jangka masa panjang, pemain perlahan-lahan akan membiasakan diri dengan mekanik permainan dan semua elemen lain dalam permainan dan pertempuran.

Pemain akan memperoleh semua Pegawai dengan melengkapkan misi Bab ini, jadi lebih cepat anda melakukannya, lebih ramai Pegawai di sana akan tersedia untuk digunakan.

2: Pengakap untuk mendedahkan kawasan sumber di sekitar pangkalan

Setiap kali pemain melahu dalam permainan, pemain mesti meneruskan dan menyemak peta di sekeliling pangkalan. Apabila anda melihat kem atau Raven anda boleh menyerang, kumpulkan tentera dan pergi! Ini adalah salah satu cara terbaik untuk menjimatkan sumber pada awal permainan, sambil mengumpul EXP juga. Pemain juga harus cuba menganggarkan masa pembiakan semula untuk beberapa kem, terutamanya jika memupuk sumber tertentu.

Raven ialah kem yang pemain akan lihat bertaburan di seluruh peta dunia. Pemain boleh melawan kem ini untuk mendapatkan sumber, jadi cuba cari seberapa banyak yang anda boleh dan rampas semuanya!

3: Buka Peti untuk membuka kunci kem berkuasa

Apabila anda perlahan-lahan menaik tahap, anda akan mula mengumpul Kupon Universal yang boleh digunakan untuk memanggil pelbagai unit. Pastikan anda sentiasa mengumpul 10 daripadanya sebelum anda memanggil, kerana peluang untuk mendapatkan unit 4 bintang dan 5 bintang adalah lebih tinggi sedikit.

Jangan sekali-kali memanggil menggunakan 1 Kupon Universal pada satu masa, kerana ia tidak berbaloi. Bersabar, dan kumpulkan 10 sebelum menggunakannya.

Apabila anda mendapat Kem/Unit 5 bintang, mulakan naik taraf serta-merta. Mereka berkemungkinan jauh lebih berkuasa daripada 4 bintang dan di bawah unit yang telah anda miliki, jadi tukarkan mereka dalam Tentera juga (selepas naik level).

4: Sentiasa meneliti ciri baharu

Sebaik sahaja anda boleh membina Pusat Penyelidikan, anda harus meneruskan dan mula menyelidik. Salah satu ciri yang paling penting untuk penyelidikan ialah Industri -> Ujian Kejuruteraan, kerana ia akan meningkatkan Kelajuan Penyelidikan Teknologi secara umum, tetapi anda juga harus mempertimbangkan untuk menaik taraf fungsi Ketenteraan yang paling sesuai.

Memandangkan terdapat tiga jenis pasukan utama (Camp Liberty, Vanguard Division dan Martyrs’ Watch), jika anda menumpukan pada perkara khusus, maka utamakan mereka. Jika tidak, hanya fokus untuk menambah baik semuanya secara sama rata.

Sebaik sahaja anda membuka cawangan Penyelidikan yang lain, anda akan memberi tumpuan terutamanya pada koleksi, dan apa sahaja yang anda rasa perlu untuk meningkatkan CP mengikut gaya permainan anda.

Tips and Guide for Warpath players

5: Sertai pakatan aktif

Ini adalah salah satu petua asas Warpath, kerana kebanyakan permainan serupa menggalakkan anda melakukan perkara yang sama. Apabila anda menyertai Alliance teratas anda pasti akan mendapat kelebihan, dan ini sangat penting. Pertama sekali, anda akan dapat menerima bantuan daripada pemain lain setiap kali anda Menyelidik atau membina/membangunkan sesuatu, dengan itu mengurangkan jumlah pecutan yang perlu digunakan.

Selain itu, anda juga mempunyai akses tanpa had kepada banyak ciri hebat yang akan menjadikan tentera anda lebih kuat. Daripada statistik tambahan yang disediakan oleh fungsi Alliance Research kepada Alliance Shop dan Alliance Warfare (PvP) yang eksklusif, anda akan mempunyai banyak perkara untuk dilakukan dan bertempur untuk disertai!

6: Kumpul Airdrops

Apabila anda mempunyai akses kepada sumber Airdrops, teruskan dan tuntutnya SEGERA. Ia akan diisi semula dari semasa ke semasa, jadi cuba sentiasa menggunakannya. Anda juga harus berhati-hati dengan sumber tambahan yang boleh anda tuntut di sekitar peta.

7: Sentiasa tingkatkan unit

Mod Kempen ialah mod permainan yang semakin sukar apabila anda maju, di mana anda perlu menyelesaikan tugasan tertentu dalam tempoh masa tertentu atau dengan mengikut arahan yang sangat khusus. Tugasan ini menjadi semakin sukar, jadi anda tidak akan dapat menyelesaikan semuanya dengan segera apabila anda mula bermain. Jika anda terperangkap dalam salah satu peringkat, teruskan berjuang.

Teruskan bermain seperti biasa dan teruskan menaik taraf unit Warpath anda. Ia mungkin memerlukan unit pada tahap atau kekuatan tertentu untuk menyelesaikan pertempuran Kempen yang lebih tinggi, jadi luangkan masa anda dan perlahan-lahan. Ganjaran dalam mod ini juga hebat, jadi semuanya berbaloi pada akhirnya!

Muat turun: Googleplay atau Appstore

===

Baca lebih banyak artikel berkaitan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News supaya anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: