Website Pembelajaran Pemrograman dan Info Game Terupdate

Thursday, April 7, 2022

Tales of Grumville: A Legendary Pie and A Nameless Statue, permainan Visual Novel buatan Indonesia

| Thursday, April 7, 2022

Bagi anda peminat permainan genre Novel Visual, kini ada berita baik untuk anda, kerana permainan novel visual baharu daripada pembangun Indonesia baru sahaja dikeluarkan, bertajuk Tales of Grumville: A Legendary Pie and A Nameless Statue.

Genre permainan Novel Visual di telefon bimbit pada masa ini mempunyai ramai peminat setia, terutamanya untuk pemain yang mencari jalan cerita yang menarik dan unik yang turut terdapat dalam Tales of Grumville. Genre permainan ini memfokuskan pada keupayaan pembangun untuk mencipta cerita dan membawa pemain ke dalam cerita.

Game Tales of Grumville: A Legendary Pie and A Nameless Statue mengisahkan tentang pengembaraan seekor tikus bernama Audrey yang baru-baru ini berpindah ke Grumville bersama bapanya. Audrey merasakan bahawa bandar kecil itu adalah tempat yang paling membosankan di dunia.

Tales of Grumville A Legendary Pie and A Nameless Statue, Visual Novel game made in Indonesia

Semasa Audrey cuba menghilangkan rasa bosannya, Audrey bertemu dengan Rocky, patung penyu yang cuba mengingati masa lalunya. Audrey juga ditemani oleh Montgomery, seekor kukang yang bercita-cita menjadi penyanyi rap, ketika mereka cuba membantu Rocky mendedahkan identitinya yang terlupa. Seperti sinopsis, permainan Novel Visual ini akan penuh dengan teka-teki.

Tales of Grumville ialah permainan yang dibangunkan hasil kerjasama antara pembangun Indonesia, Mushroomallow, dan Wenderly Games. Bagi anda yang tidak tahu, Mushroomallow merupakan developer dari Indonesia yang terkenal dengan pelbagai jenis permainan visual novel.

Muat turun KLIK DI SINI

===

Baca lebih banyak artikel berkaitan permainan mudah alih lain di laman web maklumat permainan mudah alih FajarYusuf.Com.
Ikuti Facebook Fanpages dan juga FajarYusuf.Com Google News supaya anda tidak terlepas maklumat terkini.

Related Posts

No comments: